За Био - Дженезис България

КАКВО ПРЕДЛАГА БИО-ДЖЕНЕЗИС БЪЛГАРИЯ?
Систематичен подход на ABS за максимизиране на броя бременности с цел практическо увеличаване на млеконадоя. Това е система на работа, която е доказана в редица страни – САЩ, Австралия, Италия, Англия, Германия, Русия, Бразилия, а вече и в България.

УСЛУГАТА, ПРЕДЛАГАНА ОТ БИО-ДЖЕНЕЗИС БЪЛГАРИЯ ВКЛЮЧВА:
1. Сервиз – обучен ветеринарен лекар да работи по системата на ABS, регистрира ялови крави, непрофесионални лечения, причини за ранна ембрионална смъртност, планира с точност предстоящи заплождания. По този начин, вие спестявате пари от загуба на животни, разходи за личен ветеринар, съвети как и кога да заплодите крави и юници. И печелите повече, защото с изброените дейности стадото ви е в по-добро здраве и съответно имате по-висок млеконадой. 
2. Репродуктивен анализ – регистриране на бременност чрез ултразвукова диагностика, установяване на нарушена функция и паталогии на половия апарат. Така вие получавате решения за успешно управление на репродукцията и бързи и видими резултати в стадото.
3. Доказан семенен материал – продаваме и поставяме семенен материал само от доказани американски бикове. „Доказан бик“ означава проверка в хиляди стада на биковете и техните дъщери, което дава реален сборен показател TPI. Съхраняваме дозите при -1960С, което гарантира оставане им живи до момента на размразяване до 98%.
4. Отглеждане – храната, хигиената и доенето са взаимосвързани. Ние правим връзка и анализ на хигиената и балансиране на дажбите, спрямо възможностите и целите на фермера. Този анализ ви дава възможност да пресметнете лесно колко струва отглеждането на едно животно и какво ви дава това насреща в краткосрочен и дългосрочен план.
5. Абонамент – прилагане на целият систематичен подход ABS. Ежемесечно работим с различни категории животни от всички групи (преснотелни, високомлечни, нискомлечни, сухостойни, предродилни и планирано юници). Така вие имате всеки ден информация за актуалното репродуктивно състояние на стадото.

В кратък срок можем да ви отговорим на три основни въпроса, които всъщност представят цялостната картина във фермата ви и дали се работи професионално, или не:
- Колко бременни животни има този месец?
- Колко пресушавания има този месец?
- Колко раждания очакваме този месец?
Знаейки отговорите за този месец, вие имате поглед за това дали репродуктивно стадото е обработвано преди 9, 7 месеца и преди 45 дни. Засичането на тези 3 периода ще ви даде много отговори.
Целта на систематичните подходи от взаимосвързани действия е да контролирате цялата дейност във Вашето стопанство лесно и достъпно. Губейки време в късно заплождане на кравите, или лоша хигиена, или използването на недоказан семенен материал води единствено и само до парични загуби.
Спрете да храните загубата и направете точна сметка на дажбите храна!
Следването на няколко прости правила с точност ще доведе до максимизиране на бременностите, добри условия на отглеждане и удължаване на лактационният пик.

Аз самият съм фермер и отглеждам телета в с. Каменци, обл. Силистра.
Познавам трудностите, с които се сблъсквате ежедневно и съм убеден, че прилагането на системата на ABS работи, както и, че ще проработи и при Вас!

БИО-ДЖЕНЕЗИС БЪЛГАРИЯ НЕ ПРОДАВА НАДЕЖДА ЗА СЛЕД ДЕВЕТ МЕСЕЦА - НИЕ ПРЕДОСТАВЯМЕ СИСТЕМА ОТ РЕШЕНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ И ПРАКТИЧЕСКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО.

Младен Радев - Управител


Екип

Сервизен екип
Екипът на Био-Дженезис България е обучен по най-високите американски стандарти на ABS, CAЩ. Извършили сме хиляди заплождания всяка година в български ферми, което означава, че имаме зад гърба си опита, за да гарантираме резултатите, които очаквате. Прилагането на систематичният метод на ABS ни позволява да направим пълен анализ на репродуктивния статус във вашата ферма.

Като резултат получавате:Значението на метода на ABS

Целта ни е максимизираме броя бременности за практическо увеличаване на млеконадоя чрез професионален сервиз, балансирано хранене и точен репродуктивен анализ.
Ние знаем как да заплодим всяка крава или юница! Знаем колко е важно да бъде запазено качеството на семенният материал по дългия му път от американските станции до българския производител. Дозите се съхраняват при -1960 градуса в специално оборудвани транзитни дюар съдове. Притежаваме и собствена азотна станция, за да гарантираме запазването на качеството на дозите със семенна течност. 

Спрете да храните загубата! Ако една крава не забременее се удължава интервала между две отелвания, което струва пари, съответно губите мляко и теленца. Ние разбираме, че всеки крава е различна и всяка една в стадото е уникална. Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящият бик за всяко животно.

Ако изберете абонаментна услуга, нашите специалисти работят постоянно, с всички групи животни в стадото, прилагайки индивидуален подход към всяко едно. 
А вие получавате навреме информация за репродуктивното състояние на стадото и винаги ще знаете колко бременни крави или колко раждания да очаквате този месец.


Знаем, че фермерите работят под голямо напрежение, денят ви е динамичен и объркан. Защо не ни позволите да подредим вашата ферма?


Младен Радев
Изпълнителен директор


Моб: 0888 446795
m.radev@bio-genesysbg.com

д-р Айхан Нури
Мениджър Репродуктивен сервиз Северна България

Моб: 088 978 61 43
a.nuri@bio-genesysbg.com

Партньори
ABS Global е  базирана в щата Уисконсин, САЩ. Компанията днес е водещ световен доставчик на семенен материал. Сервизните услуги, предоставяни от професионални осеменители са само част от цялата концепция за систематичния подход на ABS. Представена в над 70 страни по целия свят, ABS е в челните редици на пазара на генетиката... прочети още
Още новини
Супер SILVER!Супер SILVER!
*** ТОП 100 *** сензационно бик SILVER e №8 в света! Silver вече е напълно доказан бик, дъщерите му са с изключително висока млечност. ABS има доволни клие...
прочети още
Порода Холщайн Порода Холщайн
Сега ще ви представим Холщайн-фризийската порода. Всъщност това е официалното име на породата, която в САЩ и света е позната като Холщайн.Произход: смята се, ...
прочети още
Порода Жерсей Порода Жерсей
Отглеждане на говеда от породата Джерсей в Германия започва от 1961 г. Особени расови признаци на това дребно говедо са: дълголетие и високи възможности за възп...
прочети още
Американско кафявоАмериканско кафяво
Създадена е в Швейцария чрез чистопородно развъждане. Това е една от най-старите породи за месо и мляко от късорогия тип говеда. Формирала се е в течение н...
прочети още