Екип / История на ABS

ABS Global, Inc. оказва значително влияние върху световния репродуктивен пазар вече повече от 70 години.
Следвайки концепцията за спомогната репродукция чрез изкуствено заплождане, ABS и A.I. заедно са оказали неизмеримо въздействие върху осигуряване в световен мащаб на месо и мляко.

ABS е основана от Джон Рокефелър Прентис през 1941.
джон рокефелър прентис
Джон Прентис, на снимката от дясно, е изиграл главна роля в определянето на курса на индустрията в Съединените щати. Джон Прентис вярвал в принципите на качествата на тествано потомство. Създава хиляди дози от всеки бик, като важното е било всеки бик да е очевидно с отлични генетични белези. В онези ранни дни, Джон Прентис, често оставал сам с принципите си, докато другите поемали лесния път продавайки семенен материал, който е по-евтин от недоказани, от бикове без потомство. 
Джон Прентис полага основните на успеха на ABS: 
  • Наема най-добрите репродуктивни професионалисти 
  • Стимулира отворена и свободна конкуренция, за да предизвика ефикасност и подобряване на самото заплождане от страна на ветеринарите
  • Селектира бикове, като доказва техните генетични качества чрез изследвания на стотици техни дъщери в различни стада
  • Влага огромен финансов капитал, за да осигури бърз растеж
  • Реализира печалба, възвръщайки инвестицията
  • Прогнозира, за да планира бъдещето

Развитие на бизнеса със замразен семенен материал.
През ранните дни на индустрията не е имало средства за консервиране на спермата, различни от течна форма за няколко дни при температура от 1 до 3 ° С. Заради това семенният материал е трябвало да бъде транспортиран ежедневно до ветеринарните лекари разпръснати из цялата страна.д-р смит и крис полже с новородения фрости, 29.05.1953

През януари 1951г. е регистрирано първото теле родено от семенен материал, който преди това е бил замразен в от д-р Стюърд. За заплождането той е използвал удължител намазан с глицерин, описан от д-р Смит и Крис Полже през 1950 г. 
По-късно на 29-ти Май 1953 г., е родено теле наречено Фрости (Ледения) от замразен семенен материал, благодарение на екипа на ABS. През късната есен на 1953, г-н Прентис кани Крис Полже да работи за ABS по бъдещето развитие на търговско предложение на тези лабораторни открития.

Следващата стъпка е практично съхранение
От тази гледна точка, замразен семенен материал се е съхранявал в сух лед и алкохол при температура от -78°С. Това е бил старта, но в същото време е много далеч от практичното съхранение и транспортиране. Има и няколко опита за механично охлаждане. г-н Прентис и неговият екип осъзнават предимствата на течния азот, че е много студен -196°С и незапалим. Главните усилия и изследвания се насочват към разработване на малък термос тип контейнер, в който може да се съхранява материал за поне 2 седмици, за да може да се транспортира от ферма на ферма и след това местните репродуктивни специалисти да правят своите обиколки. The Linde Division of Union Carbide работи с американския съюз на животновъдите в тази насока. Първите бройки, показани на снимката, комбинират изолационно вещество и вакуум, които започват да се използват през 1956. ABS приема и масово започва да използва тези съдове през 1958. Както се договарят, г-н Прентис предоставя това ново оборудване, което е било разработено на изключително висока цена, на американската асоциация на животновъдите и безкористно след това го предоставя на конкурентната организация. Разработването на технология за замразен семенен материал има невероятен ефект върху ABS и индустрията като цяло.

ABS История за лидерството
Г-н Прентис, едноличен акционер, решава през 1966 да продаде компанията, в случай на негова смърт. След разглеждане на няколко оферти, г-н Прентис решава, че W.R. Grace & Co са най-подходящи да продължат бизнеса.
ABS става част от W.R. Grace & Co през септември 1967. През 1968, д-р Робърт Йолтън е провъзгласен за президент на ABS. Той служи на компанията през следващите 20 години. Пред 1989, д-р Джон Съливан е провъзгласен за третия президент на ABS.
W.R. Grace & Co продава ABS на компания Protein Genetics, Inc през август 1994. Президентът на ABS по това време е Джак Шелтън, бивш служител на W.R. Grace & Co е избран за Президент и остава с ABS цели 22 години. Protein Genetics е холдингово дружество с микс от корпоративни, инвестиционни институции и индивидуални акционери. Джак Шелтън е негов президент от юли 1991 до юни 1996.
Protein Genetics управлява ABS до ноември 1999, когато продава компанията на Genus plc, Великобритания. Genus plc работи не само в А.I - изкуствено осеменяване (най-голямата компания в страната), но и е един от най-големите дистрибутори на ветеринарни лекарства.
През 2006, Genus plc закупува Sygen, холдингово дружество което притежава PIC и Syaqua. PIC e най-голямата в света компания, занимаваща се с генетика на свине. Тази сделка прави Genus най-голямата в света компания, занимаваща с генетика на животни.
По време на продажбата на ABS на Genus, Президент на ABS е Марк Вант`Норденд, който се присъединява през декември 1996. Г-н Вант`Норденд, родом от Холандия, има богат управленчески професионален опит в бизнеса с химикали. Г-н Вант`Норденд напуска ABS през март 2000. През юли 2000, Ян Бигс от Велиобриания, става Президент на ABS Global. Г-н Бигс има богат опит в областта на био технологиите и бизнес развитие. Под негово ръководство екипите за проучване и развитие на ABS и PIC се обединяват в непрекъснати усилия, за да създадат следващото предимство.
В началото на 1990 ABS, прави решителна крачка за преструктуриране, за да позиционира компанията като водещ доставчик на генетичен материал за млекодобивни крави и месодайни телета по целия свят.
Сега акцентът е върху глобалната експанзия чрез консолидация и технологичен напредък, които да отличат продуктите на ABS.
дистрибуторска мрежа
Готови за световния пазар
Днес, ABS има собствени или присъединени звена в Канада, Англия, Италия, Франция, Австралия, Мексико, Чили, Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Германия, Франция, Ирландия, Северна Африка, Индия и Китай. Тези партньорства са подкрепени от дистрибуторска мрежа по целия свят, което издига продуктите, програмите и обслужването на ABS на световно ниво. Работейки с хора, които познават местната култура, пазар, език, нужди в собствените им държави бе доказателство, че така се създават силни връзки и взаимоотношения с клиентите. A.I. организацията работи по собствени стандарти на управление, представяне и запазване на стабилността. Когато клиент купи семенен материал, той всъщност купува две неща. Първото е надеждата, че кравите му ще забременеят и второто е доверието, че резултатното поколение след няколко години ще обогати генетично стадо му. Това доверие и доброто обслужване във времето на A.I превръща компанията в еталон в бизнеса. Без тази висока степен на доверие, индустрията не би се развила до точката, където повече от 65% от млечните крави в света и няколко милиона месодайни телета са резултат на изкуствено осеменяване. Има една друга група от хора, които са много важни за ABS икономиката – ABS търговци и дистрибутори, които са отговорни за сервизирането на над 3 милиарда месодайни телета и млечни крави с произведен от ABS семенен материал всяка година. Те са професионално обучени мъже и жени, отдадени да бъдат в услуга на производители на мляко и на онези, които отглеждат специализирани месодайни породи.
Някой от тези специалисти са изминали стотици хиляди километри и са отгледали милиони крави по време на кариерата си. 

Още новини
Супер SILVER!Супер SILVER!
*** ТОП 100 *** сензационно бик SILVER e №8 в света! Silver вече е напълно доказан бик, дъщерите му са с изключително висока млечност. ABS има доволни клие...
прочети още
Порода Холщайн Порода Холщайн
Сега ще ви представим Холщайн-фризийската порода. Всъщност това е официалното име на породата, която в САЩ и света е позната като Холщайн.Произход: смята се, ...
прочети още
Порода Жерсей Порода Жерсей
Отглеждане на говеда от породата Джерсей в Германия започва от 1961 г. Особени расови признаци на това дребно говедо са: дълголетие и високи възможности за възп...
прочети още
Американско кафявоАмериканско кафяво
Създадена е в Швейцария чрез чистопородно развъждане. Това е една от най-старите породи за месо и мляко от късорогия тип говеда. Формирала се е в течение н...
прочети още