Екип / История на ABS

ABS Global, Inc. има значително влияния върху световния пазар вече повече от 70 години.
Следвайки концепцията за спомогната репродукция чрез изкуствено заплождане, ABS и A.I. заедно са създали неизмеримо въздействие върху осигуряване в световен мащаб на месо и мляко.

ABS е основана от Джон Рокефелър Прентис през 1941.
джон рокефелър прентис
Джон Прентис, на снимката от дясно, е изиграл главна роля в определянето на курса на индустрията в Съединените щати. Джон Прентис вярвал в принципите на качествата на тествано потомство. Създава хиляди дози от всеки бик, като важното е било всеки бик да е очевидно с отлични генетични белези. В онези ранни дни, Джон Прентис, често оставал сам с принципите си, докато другите поемали лесния път продавайки семенен материал, който е по-евтин от недоказани, без потомство бикове. 
Джон Прентис полага основните за успеха на ABS: 
  • Професионалисти - наема най-добрите професионалисти в тяхната сфера 
  • Стимулира отворена и свободна конкуренция, за да предизвика ефикасност и подобряване на самото заплождане от страна на ветеринарите
  • Селектира бикове, като доказва техните генетични качества чрез изследвания на стотици техни дъщери в различни стада
  • Влага огромен финансвов капитал, за да поеме бързия към растеж
  • Реализира печалба, възвръщайки инвестицията
  • Прогнозира, за да планира бъдещето

Развитие на бизнеса със замразен семенен материал.
През ранните дни на индустрията не е имало средства за консервиране на спермата, различни от течна форма за няколко дни при температура от 1 до 3 ° С. Заради това семенният материал е трябвало да бъде транспортиран ежедневно до ветеринарните лекари разпръснати из цялата страна.д-р смит и крис полже с новородения фрости, 29.05.1953

През януари 1951г., е регистрирано първото теле родено от семенен материал, който преди това е бил замразен в от д-р Стюърд. За заплождането той е използвал удължител намазан с глицерин, описани от д-р Смит и Крис Полже през 1950 г. 
По-късно на 29-ти Май 1953 г., е родено теле наречено Фрости (Ледения) родено в северна Америка от замразен семенен материал благодарение на екипът на ABS.По-късно на 29-ти Май 1953 г.,е снимката на първото теле наречено Фрости (Ледения) родено в северна Америка от замразен семенен материал  е на показаната снимка, било благодарение на екипа на ABS. През късната есен на 1953, г-н Прентис кани Крис Полже да работи за ABS по бъдещето развитие на търговско предложение на тези лабораторни открития.

Следващата стъпка е практично съхранение
От тази гледна точка, замразен семенен материал се е съхранявал в сух лед и алкохол при температура от -78°С. Това е бил старта, но в същото време е много далеч от практичното съхранение и транспортиране. Има и няколко опита за механично охлаждане. г-н Прентис и неговият екип осъзнават предимствата на течния азот, че е много студен -196°С и незапалим. Главните усилия и изследвания се насочват към разработване на малък термос тип контейнер, с поне 2 седмици време в което може да се съхранява материал, също така да може да се транспортира от ферма на ферма и след това местните репродуктивни специалист да правят своите обиколки. The Linde Division of Union Carbide работи с американския съюз на животновъдите в тази насока. Първите бройки, показани на снимката, комбинират изолационно вещество и вакуум, като започват да се използват през 1956. ABS тотално започва да работи с тази система през 1958. Както се договарят г-н Прентис предоставя това ново оборудване, което е било разработено на изключително висока цена, на американската асоциация на животновъдите и безкористно след това го предоставя на конкурентната организация. Разработването на технология за замразен семенен материал има невероятен ефект върху ABS и индустрията като цяло.

ABS История за лидерството
Г-н Прентис, едноличен акционер, решава през 1966 да продаде компанията, в случай на негова смърт, и при условие че функционира като едно. След разглеждане на няколко оферти, г-н Прентис решава, че W.R. Grace & Co са най-подходящи да продължат бизнеса.
ABS става част от W.R. Grace & Co през септември 1967. През 1968, д-р Робърт Йолтон е провъзгласен за президент на ABS. Той служи на компанията през следващите 20 години. Пред 1989, д-р Джон Съливан е провъзгласен за третия президент на ABS.
W.R. Grace & Co продава ABS на компания Protein Genetics, Inc през август 1994. Президентът на ABS по това време е Джак Шелтън, бивш служител на W.R. Grace & Co е избран да остане с ABS за 22 годишна кариера. Protein Genetics е холдингово дружество с микс от корпоративни, инвестиционни институции и индивидуални акционери. Джак Шелтън обслужва като президент от Юли 1991 до юни 1996.
Protein Genetics управлява ABS до Ноемрви 1999, когато продава компанията на Genus plc, Англия. Genus plc има участие не само в А.I (най-голямата компания в Англия) но дистрибутор на ветеринарни лекарства.
През 2006, Genus plc закупува Sygen, холдингово дружество което притежава PIC и Syaqua. Syaqua. PIC e най-голямата в света компания занимаваща се с генетика на свине, е помогнала за развитието на Genus да бъде най-голямата в света компания занимаваща с генетика на животни.
По време на продажбата на ABS на Genus, президент на ABS е Марк Вант`Норденд, който се присъединява през декември 1996. Г-н Вант`Норденд, родом от Холандия, има богат управленчески професионален опит с сферата на бизнеса с химикали. Г-н Вант`Норденд напуска ABS през март 2000. През юли 2000, Ян Бигс, родом от Англия, става президент на ABS Global. Г-н Бигс има богат опит в областта на био технологиите и бизнес развитие. Под негово ръководство екипите за проучване и развитие на ABS и PIC се обединяват в непрекъснати усилия, за да създадат следващото предимство.
В началото на 1990 ABS, прави решителна крачка за преструктуриране, за да позиционира компанията във водещ доставчик на генетичен материал за млекодобивни крави и месодайни телета, по целия свят.
Сега акцентът е върху глобалната експанзия чрез консолидация и технологичен напредък, които да отличат продуктите на ABS.
дистрибуторска мрежа
Готови за световния пазар
Днес, ABS има собствени или присъединени звена в Канада, Англия, Италия, Франция, Австралия, Мексико, Чили, Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Германия, Франция, Ирландия, Северна Африка, Индия и Китай. Тези партньорства са подкрепени от дистрибуторска мрежа по целия свят, което издига продуктите, програмите и обслужването на ABS на световно ниво. Работейки с хора, които познават местната култура, пазар, език, нужди в собствените им държави бе доказателство, че така се създават силни връзки и взаимоотношения с клиентите. A.I. организацията работи по собствени стандарти на управление, представяне и запазване на стабилността. Когато клиента купи семенен материал, той всъщност купува две неща -които изискват изключително доверие у доставчика. Първото е надеждата, че техните крави ще забременеят и второто е доверието, че резултатното поколение след няколко години ще обогати значително тяхното стадо. С други думи, клиентите купувайки дози, придобиват бъдеще, което никога не може да бъде измерено колко струва във времето. Това доверие и доброто обслужване във времето на A.I превръща компанията в мерило в бизнеса. Без тази висока степен на доверие, индустрията не би се развила до точката, където повече от 65% от млечните крави в света, и няколко милиона месодайни телета са резултат на изкуствено осеменяване. Има една друга група от хора, които са много важни за ABS икономиката – ABS търговци и дистрибутори, които са отговорни за сервизирането на над 3 милиона месодайни телета и млечни крави с произведен от ABS семенен материал. Те са професионално обучени мъже и жени, отдадени да бъдат в услуга на производители на мляко и на онези, които отглеждат специализирани месодайни породи.
Някой от тях изминали хиляди километри и са отгледали стотици крави по време на тяхната кариера. Очевидно, не е възможно да напълно да проследим всички събития и хора, които са оказали значение за създаването на принципите, психологията, техническата база, духа и успеха на ABS. Беше екип, който влагаше огромно усилия, с г-н Прентис който бе движещата сила зад цялото финансово развитие и по-важно, създава и полага основните принципи на бизнеса. Онзи екип прави ABS Global, най-голямата компания в света с над 11 милиона продадени единици годишно.

Още новини
Супер SILVER!Супер SILVER!
*** ТОП 100 *** сензационно бик SILVER e №8 в света! Silver вече е напълно доказан бик, дъщерите му са с изключително висока млечност. ABS има доволни клие...
прочети още
Порода Холщайн Порода Холщайн
Сега ще ви представим Холщайн-фризийската порода. Всъщност това е официалното име на породата, която в САЩ и света е позната като Холщайн.Произход: смята се, ...
прочети още
Порода Жерсей Порода Жерсей
Отглеждане на говеда от породата Джерсей в Германия започва от 1961 г. Особени расови признаци на това дребно говедо са: дълголетие и високи възможности за възп...
прочети още
Американско кафявоАмериканско кафяво
Създадена е в Швейцария чрез чистопородно развъждане. Това е една от най-старите породи за месо и мляко от късорогия тип говеда. Формирала се е в течение н...
прочети още